Tips #70 Worksharing

Worksharing punkt for punkt. Flere har problemer med at få sat worksharing korrekt op, og få det til at køre optimalt. Sørg for at filen der skal deles, ligger et sted hvor alle i workteamet har adgang til den. Feks et fælles netværks drev eller en dropbox mappe. Bare husk at stien skal være den samme for alle der skal arbejde i projektet.Så hvis i bruger dropbox, så flyt dropboxen til c:dropbox ved alle brugere, så der er ens stier! Buying Doxycycline I selve projektet, for at slå worksharing til skal man aktivere worksets. Dette gøres under “Collaborate” og så “Worksets” AdApplicationButton_2011-03-12_14-17-41.png Der kommer nu en lille skærm frem der forklarer om worksharing, og at det ikke kan fortrydes, dvs når et projekt først er blevet til et Worksharing projekt, vil det altid være det! Tryk “OK” Der kommer nu en Worksets dialog frem, tryk “OK” til denne i første omgang. Autodesk Revit Architecture 2011 - [test 1 Worksharing - Floor Plan Level 1] - _2011-03-12_14-21-33.png Så langt så godt, tryk nu på “Save” der kommer endnu en dialog frem der forklarer at det er første gang at projektet bliver gemt med worksharing sat til. Tryk “Yes” Autodesk Revit Architecture 2011 - [test 1 Worksharing - Floor Plan Level 1] - _2011-03-12_14-22-57.png Hvis man går op i det store R, lig mærke til at man ikke kan gemme projektet, det er fordi det er en central fil. Næste skridt er at få gemt en Lokal fil ud, som man kan arbejde i. Dette punkt skal gøres for alle som skal arbejde med projektet. Gå op i det store R og vælg “Save As” og så “Project” I gem dialogen vælges “Options” knappen, lige over “Cancel” Sæt evt “Maximum backups” til ca 2 for at spare plads, ellers laver revit op til 20 backup filer og dette tager plads. Tryk “Ok” til options dialogen når dette er indstilt. Vælg et navn til din Lokal fil, og find et sted at gemme denne. Lokalfilen behøver ikke at være samme sted som central filen, så denne kan feks. gemmes på skrivebordet etc. Autodesk Revit Architecture 2011 - [test 1 Worksharing - Floor Plan Level 1] - _2011-03-12_14-26-39.png Når du har trykket “Save” er du nu i din nyoprettede lokalfil og kan arbejde på denne. Som nævnt før, de andre som skal være med i projektet skal åbne central filen, vælge save as og derefter gemme en lokalfil til sig selv. Når man arbejder i lokalfilen, tager man rettigheder over de ting man arbejder med så andre ikke kan arbejde med dem. Derfor skal man huske at “opgive” sine rettigheder når man er færdig. Alt dette forgår under “Collaborate” Tabben. 2011-03-12_1453.png Der er visse ting man skal være opmærksom på, hvis man kører central filen over dropboxen, er det meget langsomt at synkronisere. Derfor skal man være sikker på at andre ikke synkroniserer samtidigt da dette godt kan volde problemer.

4 thoughts on “Tips #70 Worksharing”

  1. Synes jeg har set et sted, at hver bruger skal skrive sit navn i worksetmenuen, for det skal kunne virke. Fungerer det fint uden ?? For så er der da ingen grund til jeg gør det en anden gang 🙂

    1. Når du skifter workset, vælger du jo bare hvilket workset du arbejder i, ikke synligheden af dem. Under visibility graphics kan du styre hvilke worksets der skal være synlige i dit view, og under selve worksets dialogen kan du styre worksetsne´s synlighed globalt.

Skriv et svar