Skip to Content

Revitblog.dk

Danmarks, måske, mest opdaterede Revit blog

Tips #71 Gesims profil på væg

Tips #71 Gesims profil på væg

Comments
by april 26, 2011 Tips, Youtube video

Så er påsken ovre, håber at alle er kommet godt over påske frokosterne. Vær opmærksom på at læse hele dette indlæg igennem FØ R du begynder at tegne profil med videre!

Nå men for at komme lidt igang igen, vil jeg denne gang vise hvordan man kan bruge profiler i vægge, til feks. at lave en gesims på en muret væg.

Det første man skal have gjort, er at tegne selve profilet til gesimsen, dette gøres ved at lave en ny familie og så bruge templaten “Metric Profile Hosted”

Tegn profiles som det ønskes, profilet skal være i et helt stykke ingen strege for fuge etc. dem skal vi tilføje som næste punkt.

Opret endnu en familie, denne gang et “Metric Detail Component” Kopier stregerne over fra den første familie og tegn resten af profilet færdig.

Vælg load into project, og så vælg den første familie. Placer over i profilet, og der er nu en færdig gesims. Gem filen. Sørg for at have projektet kørende hvor profilet skal bruges og vælg “Load Into Project”

Vi har nu profilet inde i vores projekt, nu skal vi bare have den sat på væggen. Vælg væggen hvor profilet skal sættes på, og vælg “Edit Type” i properties boksen, derefter vælg de markerede emner på næste billede:

Når du går ind under sweeps vælg at tilføje et profil (Add) Og vælg derefter dit profil i boksen, indstil efter behov.

Hvis man vælger et snit nu, skulle det helst se nogen lunde sådanne ud. LÆKKERT!

Dette kan også bruges til rem, sokkel, funamenter osv og følger alle vægge af den type hvor profilet er sat på. Kun fantasien sætter grænser!

OBS. Håber du læste hvad jeg skrev alleførst, profilerne skal tegnes omvendt af hvad jeg har gjort i dette indlæg for at det passer. (Ikke sikkert det er sådanne i alle tilfælde kommer vel an på hvordan det hele er tegnet, har du vendt det forkert, så brug “Mirror” og load det ind igen)

EDIT
Kunne se at det her måske var lidt langhåret så har lavet en video over det, den går måske en anelse hurtig (Den kan jo pauses og spooles tilbage), men går efter dette indlæg.

http://screencast.com/t/5Eh7rdpI5nFt

Previous
Next

One commentcomments2

  1. Jacob Klit Christensen

    Rigtig nyttig tips.

    Men hvordan får man en sweep til at følge taget i en kvist f.eks? Som på almindelige huse med gesims, hvor gavle, kviste osv. følges med rundt.

    /Jacob

  2. Undskyld det sene svar! Prøv at kigge på roof soffit, der kan du loade et profil ind og tilpasse til gavle mm.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed