Skip to Content

Revitblog.dk

Danmarks, måske, mest opdaterede Revit blog

Tips #81 Export af revit model til 3D pdf

Tips #81 Export af revit model til 3D pdf

Be First!
by oktober 11, 2011 Downloads, Tips

Der findes mange muligheder for at sende en model til arbejdskolegaer eller samarbejds partnere, men de fleste kræver at modtageren har en form for reader eller selve programmet som modellen er lavet i. Langt de fleste computere har Adobe Reader installeret for at kunne åbne pdf filer, så hvad med bare at eksportere sin model til et pdf dokument ?

Her skal så nævnes at modtageren af dokumentet vil have mulighed for at slukke og tænder lag i modellen (Vægge, vinduer, tage osv.)  dreje modellen rundt og tage et nærmere kig på det hele. Endvidere, hvis man har Adobe Reader i pro. version, kan man måde direkte i PDF filen! Lad os se på hvordan man gør.

Først skal der hentes 2 tillægs programmer (Til sammen små 370 mb) Man skal registrere sig på siden for at kunne downloade, men det er ganske gratis.
Bentley View
Bentley I model Revit Plugin

Når programmerne er hentet ned installer da begge 2, husk at lukke ned for Revit når du installerer Revit plugin´et

Så er vi klar, start Revit op, og gå ind på det 3D view du ø nsker at eksportere.  I Ribbon´et er der kommet en ny tab kaldet “Bentley”  Vælg den og tryk på “Publish as I model” Vælg hvad filen skal hedde og hvor den skal gemmes og tryk “save”

Åben nu programmet “Bentley View”  Det første programmet gør er at bede dig om at vælge en fil at åbne. Vælg her den fil du eksporterede fra revit ( Fil endelse .i )

Filen åbner nu i Bentley view. Bentley view kan måle på modellen og en masse andet, men det vil jeg ikke ind på nu, nu skal vi bare have eksporet vores model til en 3D pdf.  Tryk på “File” menuen og vælg “Print To Pdf”

Ving “Print to 3D” af, og vælg ønskede papir størrelse. Tryk nu print og vælg hvor filen skal gemmes (Print er det lille printer ikon øverst til venstre)

PDF´en er nu eksporteret og kan å bnes med Adobe Reader.Når pdf´en er åben kan man vælge visse former for model visning, transperant etc. Desværre er det kun PRO versionen hvor man kan måle på ting inde i modellen, en skam.

Previous
Next

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed