Skip to Content

Revitblog.dk

Danmarks, måske, mest opdaterede Revit blog

Tips #85 Bibs c213

Tips #85 Bibs c213

Be First!
by december 7, 2011 Downloads, Tips

Og så til det lidt mere tørre!

Skolerne tvinger nærmest eleverne til at bruge bips standarder til alt fra dokumenter, mappe strukturer og tegnings standarder. Desværre er de tegnings standarder der ligger på Bips´s hjemmeside ikke egnet for Revit, da det giver flere problemer med skraveringerne.

I sidste semesters projekt lykkedes det min daværende gruppe at implementere flere standarder fra bips C213, som pt. kun findes i en forløbig udgave, dateret til 23/11-2009.

“Denne anvisning omhandler 3D baserede tegningsstandarder for komplettering og konstruktion 2009. Disse tegningsstandarder er udviklet med henblik på at standardisere og ensarte tegningsproduktionen i byggebranchen.”

Udgaven er ikke godkendt endnu, men hvorfor ikke prøve at gøre det hele lidt nemmere for sig selv ?

Ved at implementere de standarder der er i C213 i sin template eller nuværende projekt, kan man slippe for at tilføje en masse ekstra skraveringer for isolering mm. på snit og lignende.

C213 tager udgang i flere ting fra gamle standarder, dog tilpasset til nyere programmer (Hovedsageligt til 3D)

Stregtykkelser:

Streger er hvad det er, så lad os hoppe direkte til de sjove, skraveringerne!

Disse mønstre er en del nemmere at lave en tidligere, SKØNT! Nogle af skraveringerne er kun farver der skal være på overfladen og i snit, hvilket giver et ok. overblik når man færdes i modellen.

Ud over streg typer og skraveringer er alt andet også standardliseret, måder hvor tekst sættes af på, hvordan bjælker navngives (Eksist. / Ny) og meget mere. Så jeg kan kun anbefale folk at prøve at læse den igennem.

For at give folk en chance for at komme igang, kan i hente en .pat fil HER som indeholder alle skraveringerne (Pånær de der er farver)

Hvis man skulle have lyst til at læse lidt mere om Bips C213 kan den findes HER

Stor tak til Jens L. Jessen for at lave skraveringerne!

Previous
Next

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed