Skip to Content

Revitblog.dk

Danmarks, måske, mest opdaterede Revit blog

Tips #99 Revit og u-værdier

Tips #99 Revit og u-værdier

Comments
by september 26, 2012 Tips

Ville egentligt have skrevet om vægge og arbejdsgange, men fandt dette en smule mere interessant at skrive om 🙂

Jeg sidder lige nu med mit 7. sem. projekt og er påbegyndt ide/disp. fase. Skitseringer foregår for mit vedkommende i revit, ligesom meget andet af mit arbejde gør. Jeg sad og makkede rundt med væggene da det pludseligt gik op for mig at autodesk har indført u-værdi beregninger i 2013 versionen! Har rodet en smule rundt med det, og ser faktisk ud til at det virker ganske udmærket (Bobler af glæde indvendigt!!) Så allerede fra de første skitser af har man et overslag på uværdier og har en faktisk tykkelse på vægge, tage etc.

Men hvordan virker dette så ? Følg med her. [restrict userlevel=”subscriber”]

Før vi går i gang må jeg hellere oplyste jer om at det er noget jeg først for nyligt har fundet ud af, så der kan fremkomme fejl under vejs!

I dette eksempel går vi ud fra en ganske normal ydervæg. Vi starter med at opdele væggen i lag  “Edit type –> tryk edit ved structure –>” Her har jeg lavet en væg med 108mm formur, 250mm isolering og 150mm bagmur.

Som det ses på billedet har jeg valgt Materiale for alle “lagene” i min væg, og det er her det magiske sker. Tryk på den lille firkant for at vælge materiale for isoleringslaget.

 

 

Hvis rock wool ikke findes i listen, så find den under Autodesk Materials boksen. Når den er fundet, dobbelt klik på den, dette åbner egenskaberne for materialet.

 

 

 

 

 

 

 

Der er nogle af tingene som jeg er i tvivl om men det ser ud til at beregningerne passer når man sammenligner med “Rockwool Energy” Er der nogen der kan forklare meningen med de indstillinger jeg ikke nævner, så skriv endeligt!

 • Behavior sættes til “Isotropic” (http://en.wikipedia.org/wiki/Isotropy)
 • Thermal Conductivity sættes til u-værdien på materialet, i dette tilfælde 0,037 (Standard isolering)
 • Density sættes til materialets vægt, jeg mener at rockwool er ca. 30 kg pr m3
Afslut dialogen med “RockWool” og gør det samme for de andre materialer.
Når alle materialer er indstillet kan man oprette et væg skema og tilføje felter for energi, her er de jeg har tilføjet:

Ud fra dette har vi det endelige skema, hvor væggen har en u-værdi på 0,14

Sammenligner vi med rockwool energy, ser det jo meget godt ud

[/restrict]

Previous
Next

One commentcomments6

 1. Tak for tippet. Det fungerer faktisk rigtig godt. Nu har jeg en renoverings sag, hvor der er fuldmuret vægge, altså ingen form for isolering andet end stenen selv. Der regner den det lidt skævt i forhold til Rockwool energy design, men så snart den får lidt isolering på begynder den at regne det rigtigt. Det er nok lidt fininstilling i parametrene.

  Spørgsmål:
  Når nu jeg har min renoveringssag, som er delt op i phases. Vil jeg, i nybygs fasen, gerne have noget efterisolering på. Er der et forslag til hvordan hvordan man kan integrere den nye væg i den gamle således at den kan beregne den nye u-værdi ud? Jeg ved ikke om det er muligt.

  Det her gør det noget hurtigere at indtaste sine værdier i Rockwool energy design, mange tak for info

  • Lige når det kommer til faserne og de forskellige u-værdier ved jeg ikke om det kan lade sig gøre, desværre. Der er nok ikke andet for end at prøve sig frem.

   Med venlig hilsen
   Anders

 2. Havde håbet at jeg ved at “devide parts” og derefter sætte dele af den til at til at blive “created” i den nye fase, den så havde to forskellige u-værdier i faserne, men det ser nu ikke ud til at virke. Selvom den tidligere fase kun viser dele af muren uden isolering osv, regner den stadig med det i skemaet.

 3. hvordan laver man det skema til væggen, synes ikke jeg kan finde det?

 4. Hej.
  Kan man indstille inhomogene lag i sine konstruktioner således den korrekte u-værdi bliver udregnet?
  Jeg har en ydervæg opbygget som let bagvæg i træ med isolering og en formur i tegl. Vil derfor gerne kunne tilføje et inhomogent lag for bagvæggen.

  Mvh,
  Nicolai

  • Hej Nicolai,

   Jeg er ikke klar over om det er muligt eller ej, desværre.
   Jeg er ikke stødt i funktionen, men der må da være en mulighed?

   Jeg vil gruble lidt over det og vende tilbage hvis jeg finder et svar.

   Med venlig hilsen
   Anders

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed