Skip to Content

Revitblog.dk

Danmarks, måske, mest opdaterede Revit blog

Tips #107 – Højde på en wall-type (Fundament)

Tips #107 – Højde på en wall-type (Fundament)

Be First!
by september 17, 2013 Tips

Nu ved jeg ikke hvordan i derude normalt tegner jeres fundamenter, men normaltvis er jeg meget glad for at bruge en wall, hvis diciplin er sat til foundation. Når man skemalægger disse, er der desværre nogle mangler i muligheder, blandt andet højden på fundamentet..

where_is_height
Hvis vi kigger lidt på nedestående eksempel. [restrict userlevel=”subscriber”]

the_setup
Det i ser her er en stump fundament (Wall-Foundation) set i både plan og snit. Har også tilføjet et skema med de mest gængse funktioner for opmåling af fundamente: Type, Længde, Bredde, Areal og Volume.

Hvis vi kigger lidt nærmere på det hele, kan vi se at der mangler en Højde?!? Hvorfor hulen har de undladt den? Nå men videre i teksten, area delen er til dels korrekt. Den viser flade arealet af fundamentet, som man ellers ville bruge til beregning af malerens overflader etc. men lige til det her skal vi faktisk bruge det areal som ses på planen, altså de 1,95 m²

Ved at tilføje en calculated value til skemaet kan vi udregne det areal:

calculated_value
Nu har vi det areal på plads, så kan vi faktisk udregne højden ved at tilføje en calculated value mere, den laves som denne:

calculated_value2
Nu er den der, men hvorfor hulen har de ikke indbygget dette som en standard værdi der kan vælges fra skema boksen? Nå, men nok surmuleri om dette, det virker jo nu, se billedet herunder.

calced_values_doneOBS, HVIS DER ER FLERE VÆGGE DER ER JOINET GIVER DETTE NOGLE ANDRE RESULTATER, HOLD ØJE MED NÆSTE INDLÆG[/restrict]

Previous
Next

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed