Skip to Content

Revitblog.dk

Danmarks, måske, mest opdaterede Revit blog

Tips #95 Railings

Tips #95 Railings

Be First!
by maj 2, 2012 Tips

Railings er for de fleste det der sidder sidder på en trappe, men værktøjet kan bruges til så meget mere end det. Stakitter af forskellig art, ja de kan faktisk også bruges til at lave markiser med. Jeg vil i dette tip vise hvordan man kan lave sit eget stakit.

Jeg vil lave et ganske simpelt stakit som dette

Dette stakit består af 2 vandret gående stykker “pind” 2 lodposter og så ellers selve “stakit pindene” også kaldet baluster i revit De vandret gående stykker findes som standard i revit (De jeg vil bruge i hvert fald) Så det er kun posterne og balustrene  vi skal modelere.

Start med at lave en ny familie, “Metric Baluster”

 

 

 

 

 

 

[restrict userlevel=”subscriber”]Lav nu en ny extrusion, vælg at tegne på planet “Left/Right” og tegn profilet af din baluster og lås linjerne til de to levels i top og bund. OBS. Husk at sætte tykkelsen på din extrusion til ca 25mm (Tykkelsen på stakittet).

 

 

 

 

 

 

Gem nu baluster familien med et sigende navn.

På samme måde laver vi nu de lodrette poster, bare med “Metric Baluster-Post” Prøv evt. at tegne fre “ref.” level istedet fra en af siderne. Og igen husk at lås din extrusion fast til de levels der er i top og bund.

Begge families kan nu loades ind i et tom projekt, og vi kan prøve at samle vores helt eget stakit! Start med at tegne en railing, bare et par meter, jeg har i dette eksempel bruget “Railing 1100mm) OBS. Husk at duplicate!  Marker railing og vælg edit type. Vælg først “rail structure” og vælg de vandret gående rails. Jeg har her taget en 50×50 som lagde i projektet.

 

 

 

 

 

 

Nu skal lodposterne sættes ind. Som i sidste billede vælg edit type for din railing og så edit under “Baluster Placement”

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu skulle dit railing helst ligne dette.

Nu er vi der næsten, for tingene ligner ikke helt det de skal endnu. Dette gøres ved at finpusse de offset muligheder der er under balustre/Lodposter, prøv jer frem! Med alt held kommer i frem til noget alla det her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og ja jeg har nok glemt et skridt under vejen, men i er som altid velkomne til at kommentere hvis der er noget i ikke forstår. [/restrict]

Previous
Next

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed